Hillel Student Center

Owner: B'nai Brith Hillel Foundation

 

The Hillel Student Center synthesises concrete, steel and wood, creating spaces that respond well to their use: cast-in-place concrete provides a durable building envelope at the street level, open web steel joists with concrete-filled metal decking exposed at the upper floor.

Two of the larger rooms, the gathering space and worship area, are framed with exposed concrete waffle slab floor and a pyramid steel frame and wood decking at the roof. The pyramid truss consists of wide-flange steel beams, tension pipes, and rods, detailed to express a crisp, elegant space.

Early dialogue between the Owner, Architect and Engineer defined objectives and solutions, facilitating a well-coordinated and detailed building that could be constructed on the original bid price and schedule.